O najnowszej funkcji poinformował profil TwitterSupport:

“To, co dzieje się z twoim kontem, jest ważne. Testujemy nowy sposób o informowania cię o tym – od razu po zalogowaniu. Jeśli konto jest zablokowane lub zawieszone, część z was może zobaczyć jasno mówiący o tym baner.”

Ban na Twitterze – i wszystko jasne

Ta funkcja na Twitterze to świetny ruch z perspektywy użytkownika końcowego. Wiele serwisów często dziwacznie i nie od razu daje nam znać, że z naszym kontem wydarzyło się coś niecodziennego. Taki baner od Twittera, zajmujący pół feedu po otwarciu appki na telefonie, od razu mówi nam, że status naszego konta się zmienił.

Poza testami nad nową funkcją dla kont zawieszonych i zablokowanych, Twitter wprowadził również zmiany w regulaminie i polityce prywatności. Zmiany nie są ogromne i nie wpłyną odczuwalnie na nasze codzienne użytkowanie aplikacji. Nowe zapisy to głównie kwestie ubezpieczające i dookreślające korzystanie z konkretnych funkcji Twittera.

Najważniejszą kwestią jest informacja o przekazywaniu naszych danych firmom trzecim. Wiąże się to z interakcjami, jakie przeprowadzimy z filmami wewnątrz Twittera, a które pochodzą od jego partnerów. Jeśli mamy włączoną w ustawieniach opcję “autoplay”, to jest to również zgoda z naszej strony na przekazywanie naszych danych z zakresu interakcji z filmem już od tego momentu.

twittter ban