Covid-19 - ograniczenia handlu detalicznego: jest stanowisko Microsoftu w sprawie sprzedaży Xbox Series X

Opublikowano 4.11.2020 17:01 Aktualizacja: 14.11.2020 11:01 -

Dzisiaj ogłoszone zostały najnowsze obostrzenia w związku ze stale rozwijającą się pandemią koronawirusa. Większość z nich wejdzie w życie w sobotę, ale już teraz branża tech martwi się, jak rozwiązać problem z ograniczeniami handlu detalicznego. Chodzi rzecz jasna o galerie handlowe.

Jedną z pierwszych firm, która zabrała głos jest firma Microsoft. Wszyscy wiedzą, że lada dzień odbędzie się premiera konsoli Xbox Series X i Series S. Oba modele już od dawna są w przedsprzedaży, a sporo osób z pewnością wybrało odbiór osobisty przesyłki.

Zobacz także: Gry na 2 osoby - w co zagrać razem?

Stanowisko Microsoft w sprawie ograniczenia handlu detalicznego - Xbox

Szanowni Państwo,

poniżej znajduje się oficjalne stanowisko firmy Microsoft nt. ograniczeń w handlu detalicznym:

W związku z zaistniałą sytuacją dotyczącą ograniczeń w handlu detalicznym wywołaną pandemią Covid-19, Microsoft pragnie zapewnić, iż ilości konsol Xbox Series X|S alokowane na polski rynek pozostaną bez zmian. Liczymy w związku z tym, że osoby, które złożyły zamówienia przedpremierowe, otrzymają konsole w terminie premiery, tj. 10.11.2020. Zakładamy też, że konsole Xbox Series X|S będą dostępne po premierze w sklepach internetowych oraz otwartych sklepach detalicznych. W celu uzyskania dalszych szczegółów nt. sprzedaży urządzeń marki Xbox prosimy o kontakt z poszczególnymi sieciami sprzedaży. Nasi Partnerzy detaliczni przygotowują rozwiązania po swojej stronie.

Z poważaniem, Piotr Krzesiński